Citronový tvaroháček
Těsto: 100g másla, 100g třtinový cukr, 1 vejce, 100g hladké mouky, 1 lžička prášek do pečiva, 1 vejce
Náplň: 3x 250g měkkého kvalitního tvarohu ve vaničce, 1 bio citron, 1 vanilkový cukr, 1x kysaná smetana, 2 vejce, 80g třtinového cukru
Troubu předehřejte na 160°C, horkovzdušnou na 140 ˚C. Všechny suroviny na korpus kromě vajíčka dejte na vál a snažte se smíchat všechny ingredience, abyste získali hrubší drobenku. Přidejte vajíčko a zpracujte na hladké těsto.
2. Koláčovou formu o průměru 28cm vyložte pečícím papírem a těsto prsty vymačkejte do všech stran, uhlaďte a pečte zhruba 20 minut, až vyběhne a zezlátne.
3. Mezitím připravte v míse náplň s vejci, zakysanou smetanou, cukrem a vanilkovým cukrem, nastrouhanou kůrou a vymačkanou šťávou z citronu. Upečený korpus vysuňte z trouby a rovnoměrně přelijte hotovou náplní. Vložte zpět do trouby a pečte ještě asi padesát minut, až tvaroh zpevní a těsto bude zlatavé.
Vyjměte z trouby a po vychladnutí uložte do chladničky na 4hod. Vychlazený chutná báječně!