Grilovaný nektarinkový koláč s tvarohem
260g hladké mouky, 50g třtinového cukru, 2 vejce, 180g másla, nastrouhaná kůra z jednoho bio citronu, cca 1kg nektarinek, 250g tvarohu, 50g moučkového cukru a trochu na posypání hotového koláče.
Mouku smícháme s třtinovým cukrem s jedním vejcem, máslem a kůrou z citronu. Uhněteme vláčné těsto, které necháme cca 1 hodinu v lednici v potravinové fólii uležet.
Mezitím smícháme moučkový cukr s tvarohem a s vejcem. Kdo má raději sladší, přisladí si. Nektarinky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na půlměsíčky.
Jakmile je těsto uleželé, na vále je rozválíme do potřebné velikosti pečící nádoby. Používám skleněnou o průměru 28cm. Vyložíme ji pečícím papírem a těsto hezky umístíme, aby kraje těsta byly po okraj nádoby. Na těsto rozetřeme tvaroh a poskládáme nakrájené nektarinky. Pečeme na středním žáru cca 35min. Pokud se vám bude zdát, že těsto ještě není propečené a z vrchu začne koláč hnědnout, přikryjte jej alobalem. Po vychladnutí pocukrujte moučkovým cukrem.
Jednoduchý koláč na přípravu, který chutná báječně!