Pro děti
Zůstal mi doma čerstvý špenát a tak mě napadlo ho využít na palačinky. A rozhodně jsem nelitovala! Těsto: 2-3 hrsti čerstvého špenátu (plná dlaň) 1 menší hrnek namletých ovesných vloček (lze použít i pohankové) 4 vejce kelímek
Těsto: 250g mletých neloupaných mandlí, 250 g moučkového cukru, 50 g jemného kvalitního kakaového prášku (nejlépe holandského), 2 bílky, 2 lžíce třešňovice (ideálně Basler Kirsch), 1 špetka mletého hřebíčku, 1 špetka skořice, 1 špetka soli V misce smícháme
1ks prášek do pečiva, 4ks vejce, 380g polohrubá mouka, 220ml mléko, 180g cukru, 3ks banán, 90g máslo Deka: měkký tvaroh , 1 bio citron, moučkový cukr dle chuti + strouhaná čokoláda Troubu si předehřejeme na 180°C. Ideální je
2ks toastového světlého chleba, nutella Odkrojíme krajové kůrky a položíme vedle sebe tak, aby malinko kraj druhé překrýval první. Vezmeme váleček na těsto a oba kousky rozválíme opatrně na velmi slabé těsto. Ten překryv děláme z toho důvodu,