Kérkonošké sejkory
6 větších brambor, majoránka, 3 stroužky česneku, sůl, 2 vejce, hladká mouka, olej nebo sádlo na smažení
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek také oloupeme a nastrouháme na jemno. K nastrouhaným bramborám přidáme majoránku, sůl, česnek, vejce a mouku (asi hrnek). Těsto zamícháme. Kdo chce může přidat nastrouhanou mrkev, vypadá to pak lépe. Rozpálíme na pánvi sádlo a lžící nabíráme těsto a klademe na pánev, kde těsto tvarujeme do kulatých placek. Každý si velikost dělá jak chce. Nejlepší jsou čerstvé po upečení, božsky křupou.
A kdo má rád kombinaci chutí, může vyzkoušet bramborák s kysanou smetanou a cukrem anebo se salátem z kysaného zelí.
Publikováno 2. března, 2014