Plněný lilek s okurkovým dipem

OLYMPUS DIGITAL CAMERA1 středně velký lilek, 100g vepřové šunky (nemusí být), menší pórek, sterilovaná kukuřice, trochu parmezánu na posypání, sůl, čerstvé bylinky – petržel, bazalka, olej, 2 lžíce rajčatového pyré, 1ks okurka hadovka, 2lžíce jogurtu, pepř.

Lilek omyjeme (stopku můžeme ponechat). Rozpůlíme ho na půl a střed vydlabeme a pokrájíme. Omyjeme pórek a nakrájíme na kolečka. Na pánvičce zahřejeme lžičku oleje a pórek na něm orestujeme, přidáme nakrájenou na malé kousky šunku a chvilku opékáme. Přidáme nakrájený lilek a kukuřici, dochutíme solí a na jemno nakrájenými bylinkami a chvilku ještě restujeme a nakonec přidáme rajčatové pyré.

Do vymaštěného pekáčku položíme obě půlky lilku a naplníme směsí z pánvičky. Dáme do rozehřáté trouby péct na 180°C na cca 20min. Lilek by měl být měkký.  Po vyjmutí posypeme parmezánem.

Okurku omyjeme, oloupeme a na struhadle nastrouháme na jemno. Přidáme jogurt, ochutíme solí a pepřem a zamícháme.

 

myTaste.cz