Masopustní koblihy (mé první)
1,5 hrnku hladké mouky, 250g měkký tvaroh, 4 vejce, 1ks vanilkový cukr, 1 kypřící prášek do pečiva, 6 lžic rumu, špetka soli, tuk (např. omega), moučkový cukr na obalování
Nejdříve utřeme žloutky s vanilkovým cukrem. Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme tvaroh a žloutky s cukrem, rum a špetku soli. Vznikne hutné těsto. V jiné míse ušleháme z bílků sníh, který lehce vmícháme k těstu. Rozpálíme si v hrnci tuk a pomocí lžíce vkládáme do hrnce s tukem malé kuličky. Kdo má fritézu, může použít tu. Smažíme z obou stran. Horké obalíme v moučkovém cukru.
Mně se tedy moc nepodařily udělat úplně kulaté, ale to na chuti určitě neubralo. Jsou vynikající, nadýchané a proto taky hned snědené 🙂 Užijte si masopust!
Publikováno 22. února, 2014