Medailonky z mladého divočáka s gratinovanou mrkvičkou a petrželkovými brambory
500g panenky z mladého divočáka, sojová omáčka, sůl, olej (může být slunečnicový), 4-5 větších brambor, čerstvá nebo sušená petrželka, máslo a 4 středně velké karotky
Maso omyjeme a odblaníme, nakrájíme na cca 1,5cm široká kolečka a naskládáme do misky. Olej namícháme se 2 lžícemi sojové omáčky a nalijeme na maso a necháme přes noc v ledničce.
Druhý den oloupeme brambory a nakrájíme na čtvrtky, stejně tak oloupeme i mrkev a nakrájíme na podélné plátky. Připravuji obojí v troubě v páře, ale kdo nemá páru, využije přípravu klasicky uvaření brambor i mrkve ve vodě se solí. Mrkev nevaříme úplně do měkka, spíše na skus. Mezitím co se vaří brambory a mrkev tak si připravíme maso. Na pánvi rozehřejeme olej a pomalu masíčko pečeme z obou stran do měkka (kdo chce přisolí si). Na jiné pánvi rozpustíme máslo a krátce na něm plátky mrkve opečeme. Po vyjmutí mrkve přidáme na pánvičku ještě trochu másla a petrželku a krátce orestujeme. Pokud jsou hotové i brambory můžeme servírovat na talíř. Brambory polijeme máslem s petrželkou, přidáme hotové medailonky a ozdobíme plátky mrkvičky a můžeme se dát do baštění.