Šlehačková bábovka s kousky čokolády a pekanovými ořechy a citronovou polevou
Těsto: 3vejce, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku smetany ke šlehání, citronová kůra, 1/4 hrnku drcených pekanových ořechů, 1/4 hrnku drceně kvalitní 80% čokolády, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, máslo a strouhanka na vymazání formy
Poleva: 85g moučkového cukru, 2lžíce vody, 1lžíce citronového aroma
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme šlehačku, citronovou kůru, ořechy, čokoládu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků připravíme tuhý sníh a vmícháme s ostatními surovinami. Formu na bábovku si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Připravené těsto vlijeme do formy.
V předehřáté troubě pečeme cca 30min.
Poleva: smícháme všechny ingredience dokud nevznikne kašička.
Až je bábovka vychladlá, tak ji polijeme polevou a necháme ztuhnout při pokojové teplotě. Pak už můžeme baštit 🙂