Bezmasá jídla
Zůstal mi doma čerstvý špenát a tak mě napadlo ho využít na palačinky. A rozhodně jsem nelitovala! Těsto: 2-3 hrsti čerstvého špenátu (plná dlaň) 1 menší hrnek namletých ovesných vloček (lze použít i pohankové) 4 vejce kelímek
2 (250ml) hrnky mléka (polotučné), 1 a 1/4 hrnku jahlové mouky, 2 vejce a špetka soli, cukr moučka, skořice, olej na smažení. Ideální je za studena lisovaný kokosový olej. Vejce rozklepneme do větší misky, přilijeme mléko a řádně
500g dýně hokaido, cca 150-200g hladké mouky Dýni oloupeme a nakrájíme na menší kousky. V menším hrnci s vodou uvaříme do měkka. Máme-li uvařeno, dýni rozmačkáme a přidáme mouku a smícháme s dýní v husté těsto. Pokud
500g hladké mouky, 21g sušené droždí, 10g cukru, 10g soli, 250ml mléka, 60g másla Na potření: 1 vejce, hrubá sůl, kmín, mák (nemletý) Do mísy nasypeme mouku, smícháme s droždím, cukrem a solí. Přidáme změklé máslo a
5ks větších zralých a sladkých jahod, 1l dobré kohoutkové vody Jahody omyjeme, odstraníme stopku a nakrájíme na tenká kolečka. Do džbánku odtočíme vodu z kohoutku a pokrájené jahody vložíme do vody. Je to výtečný a osvěžující jahodový
1 středně velký lilek, 100g vepřové šunky (nemusí být), menší pórek, sterilovaná kukuřice, trochu parmezánu na posypání, sůl, čerstvé bylinky – petržel, bazalka, olej, 2 lžíce rajčatového pyré, 1ks okurka hadovka, 2lžíce jogurtu, pepř. Lilek omyjeme (stopku
2ks fenyklu (bulvy), 4ks větší brambory, 2ks střední velké mrkve, 1ks cibule, 200ml smetany na vaření, 50g sýr gouda, 3 stroužky česneku, sůl, muškátový oříšek strouhaný Bulvy fenyklu očistíme, zbavíme košťálků a nakrájíme na kolečka. Brambory, cibuli