Skořicové rolky
Těsto: 250g hladké mouky, 250g polohrubé mouky, 3 lžíce květového medu, 60g másla, 200ml plnotučného mléka, 10g sušeného droždí, 1 vanilkový cukr (25ks)
Náplň: 150g másla na potření těsta, skořicový cukr (pokud má někdo raději sladší a aromatičtější přidá skořici a cukr krystal)
Smícháme suché suroviny a postupně přidáme mléko, máslo a med a necháme kynout 1,5hod. na teplém místě. Pokud je těsto vykunuté, rozdělíme na 2 poloviny a rozválíme na vále (není potřeba mouky, těsto se nelepí) na cca 30x40cm. Těsto potřeme nejprve máslem a pak posypeme skořiovým cukrem. Pevně srolujeme a nakrájíme po cca 3cm. To samé uděláme s druhou polovinou těsta. Pekáček vymažeme máslem a nakrájené rolky poklademe tak, aby se nedotýkaly.
Pečeme při teplotě 180°C cca 25min. v horkovzdušné troubě. Čerstvé jsou nejlepší, ale ani druhý den jim neodoláte! Rychlý a levný sladký zákusek k nedělní kávě.