Švýcarské Basler Brunsli

Těsto: 250g mletých neloupaných  mandlí, 250 g moučkového cukru, 50 g jemného kvalitního kakaového prášku (nejlépe holandského), 2 bílky, 2 lžíce třešňovice (ideálně Basler Kirsch), 1 špetka mletého hřebíčku, 1 špetka skořice, 1 špetka soli

V misce smícháme prosátý moučkový cukr s mletými mandlemi a kakaem, přidáme špetku hřebíčku, skořici a sůl. Vše promícháme. V druhé misce vyšleháme z bílků sníh, který pozvolna vmícháme k sypkým surovinám. Jako poslední přidáme třešnovici. Rukama připravíme těsto , které dáme přes noc v potravinové folii do lednice.Těsto by mělo být nelepivé, aby se s ním dobře pracovalo. Druhý den těsto vyndáme z lednice a vyválíme mezi dvěma potravinovými foliemi na plát o výšce max 0,8-1cm.  Z těsta vykrajujeme různé tvary dle dostupných vykrajovátek a klademe na plech. Brunsli pečeme v předehřáté troubě  při 190°C cca 6-8min. Cukroví po vytažení z trouby by mělo být měkké. Necháme vychladnout a uložíme do krabice. Kdo má rád hodně sladké, může ještě vlažné Brunsli obalit v krystalovém cukru. Z těsta vytvoříte cca 30-40ks hvězdiček menší velikosti. Záleží na tom, jaké formičky použijete.

Ideální cukroví pro bezlepkovou dietu. Chutná báječně a věřte, že moc dlouho v té krabici nevydrží! Pro ty, kteří rádi obdarovávají svými výtvory, mohou Brunsli zařadit na seznam svých chutných dárků.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

myTaste.cz