Jahelné palačinky s moučkovým cukrem a skořicí
2 (250ml) hrnky mléka (polotučné), 1 a 1/4 hrnku jahlové mouky, 2 vejce a špetka soli, cukr moučka, skořice, olej na smažení. Ideální je za studena lisovaný kokosový olej.
Vejce rozklepneme do větší misky, přilijeme mléko a řádně vymícháme. Postupně přisypáváme mouku se špetkou soli a mícháme tak, aby se nám co nejméně dělali hrudky. Pokud máme těsto hladce vymíchané, můžeme začít péct na rozpálené pánvi. Tloušťku palačinek si zvolte takovou, jakou máte rádi a jak máte velikou pánev. Jestliže se těsto trhá, přidejte ještě jedno vejce. Hotové palačinky odkládejte na talíř s ubrouskem, který vsaje přebytečný olej. Před podáváním posypte cukrem a skořicí nebo džemem anebo je můžete udělat na slano třeba se špenátem. Dobrou chuť.!
Publikováno 31. ledna, 2015