Tvarohový „božan“

OLYMPUS DIGITAL CAMERATěsto: 4 sáčky kakaového nebo čokoládového pudinku, 1 sáček prášku do pečiva, nejlépe bezlepkového, 200g co nejjemněji mletého přírodního cukru, 50–60g tmavé čokolády nasekané nahrubo, 4ks vejce, 1 lžíce baileys, rumu nebo jiného oblíbeného likéru, 2 lžíce oleje

Krém:  150g moučkového cukru (nebo méně, podle chuti), 500g měkkého tvarohu, pro jemnost přidávám trochu tatra mléka. Kdo má rád máslové krémy, může přidat 250g másla.

Na ozdobu lze použít sezonní ovoce!

Zahřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Pudinkové prášky smíchejte s práškem do pečiva, cukrem a čokoládou. Přidejte vejce, likér, olej a všechno důkladně promíchejte.

Těsto vylijte na plech o rozměru cca 20 × 24 cm vyložený pečicím papírem. Pečte 15–20 minut (pozor, čím déle, tím sušší bude těsto!). Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

Mezitím vyšeháme tvaroh s tatra mlékem a cukrem na hladký krém Ten rozetřete na vychladlý korpus. Kdo chce utře máslo s cukrem do pěny a přidá tvaroh.

Je to rychlé a vynikající!

 

Komentáře

myTaste.cz