Kuřecí vývar podle Dity

vyvar_DITA2x zadní kuřecí čtvrtky, 1x cibule, 2x mrkev, 1x petržel, 1 kousek petržele, 2 lžíce rajského protlaku nebo mohou být sterilovaná 2 loupaná rajčata, sůl a pepř, 2litry vody, 1x bobkový list, 2 kuličky nového koření

Zeleninu oloupeme a necháme vcelku. Jen celeru ukrojíme kousek. Do hrnce natočíme vodu a přidáme všechny ingredience. Vývar můžeme vařit cca až 5hodin. Čím déle tím je samozřejmě chutnější. Pokud se vytváří pěna, tak ji lžící sebere z hladiny.

Když je vývar hotový, přecedíme přes jemné síto a gázu. Podle chutí a možností můžeme zeleninu nakrájet nebo přidat noky či dle slavnostní situace např. játrové knedlíčky.  Lepší vývar jsem opravdu nejedla! Určitě si také pochutnáte.

myTaste.cz