Kuřecí vývar podle Dity
2x zadní kuřecí čtvrtky, 1x cibule, 2x mrkev, 1x petržel, 1 kousek petržele, 2 lžíce rajského protlaku nebo mohou být sterilovaná 2 loupaná rajčata, sůl a pepř, 2litry vody, 1x bobkový list, 2 kuličky nového koření
Zeleninu oloupeme a necháme vcelku. Jen celeru ukrojíme kousek. Do hrnce natočíme vodu a přidáme všechny ingredience. Vývar můžeme vařit cca až 5hodin. Čím déle tím je samozřejmě chutnější. Pokud se vytváří pěna, tak ji lžící sebere z hladiny.
Když je vývar hotový, přecedíme přes jemné síto a gázu. Podle chutí a možností můžeme zeleninu nakrájet nebo přidat noky či dle slavnostní situace např. játrové knedlíčky. Lepší vývar jsem opravdu nejedla! Určitě si také pochutnáte.
Publikováno 31. prosince, 2013