Gratinovaný fenykl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 2ks fenyklu (bulvy), 4ks větší brambory, 2ks střední velké mrkve, 1ks cibule, 200ml smetany na vaření, 50g sýr gouda, 3 stroužky česneku, sůl, muškátový oříšek strouhaný

Bulvy fenyklu očistíme, zbavíme košťálků a nakrájíme na kolečka. Brambory, cibuli a mrkev rovněž oloupeme. Brambory a cibuli nakrájíme také na kolečka, mrkev podélně na proužky. Stroužky česneku oloupeme a nastrouháme, přidáme ho do misky ke smetaně, ochutíme solí.

Do menšího pekáčku poklademe nejdříve brambory, jako další vrstvu dáme fenykl, pak cibuli a mrkev, znovu brambory a jako poslední vrstvu dáme fenykl.  Zeleninu polijeme smetanou s česnekem a solí, navrch nastrouháme sýr a posypeme muškátovým oříškem.  Dáme na cca 30min. do rozehřáté trouby, dokud nebude zelenina měkká a na povrchu se vytvoří křupavoučká krusta.

myTaste.cz